Skole er digg!

post-header

Det finnes flere gode forklaringer og definisjoner på nettikette. I dagligtale kaller man dette vel gjerne for nettvett (selv om det kan være visse nyanser i meningsinnhold). Store norske leksikon (snl.no) forklarer nettikette på denne måten:

Nettikette, regler for oppførsel og skikk og bruk på Internett. Slike regler dreier seg vanligvis først og fremst om at man ikke skal plage andre brukere, ikke sløse med systemressurser, og ikke drive kommersiell virksomhet i sammenhenger der dette ikke hører hjemme.

Dvergsdal (2015)

Det kan også være interessant å forholde seg til teksten “The Core Rules of Netiquette” (åpnes i nytt vindu) i denne sammenhengen. På denne siden listes det opp 10 regler for nettikette med begrunnelser. Teksten på nettsiden er et sammendrag av en bok av Virginia Shea som utkom i 1994. Men selv om tipsene er over 20 år gamle, er de fortsatt aktuelle, siden nettikette på mange måter handler mer sunn fornuft enn om teknologi.

Kildeliste:

  • Dvergsdal, H. (2015). Nettikette. Store Norske Leksikon. Hentet fra http://snl.no/nettikette

Bilder:

  • Nazifi, Farzad (2016). Unsplash. Alle bilder på Unsplash er publisert under lisensen CCZero. Hentet fra https://unsplash.com/photos/p-xSl33Wxyc
About Arne Midtlund

Arne Midtlund

Jeg er lektor med opprykk, og har jobbet som lærer på ungdomstrinnet siden 1998. Jeg har mellomfag i nordisk, grunnfag i idrett og en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi. Jeg har trener1-lisens fra Norges Judoforbund, og er sertifisert Apple Teacher. Underviser stort sett i norsk, samfunnsfag og medier og kommunikasjon.
Previous post
Next post
Related Posts
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *